Tibits

 

Tibits

Tibits award-winning vegetarian restaurant, located on Heddon Street, employs a ‘pay by the weight’ food concept to encourage self-awareness of consumption and reduce waste. Architecture practice Edgley Design have embraced this spirit by reusing waste products from the restaurant for their installation.Empty glass wine bottles, are creatively re-imagined to form something new and beautiful. Reinforcing tibits weight concept, and the idea of cooking using heat to transform ingredients, the glass bottles are melted and then re-cast in the form of cooking weights, each glass cast representing the weight of an average tibits meal. These glass weights are then suspended on a grid of steel cables to create a shimmering array which animates the shop window, enticing people into the restaurant from the street.

SmallWRB