Ashley House

 

Ashley House

The proposed new build family house replaces an uninhabitable existing dwelling, located in the Green Belt in Burchett’s Green, Buckinghamshire. The house is designed to compliment its surrounding context, referencing local materials and implementing them in a subtle, modern way.

The solid appearance of the ground floor will accommodate the more public living spaces; whereas the bedrooms and bathrooms are located on the upper level, which is broken up into two timber clad volumes. These entities are adjoined by a unique double height volume, framing the entrance and circulation stair and forming a mezzanine to the first floor. Living and dining areas orientate to the south facing rear garden, which leads onto the generous terrace via glass sliding doors. An overhanging roof enables the public living spaces to expand outside and provide further shade for the south facing terrace.

MediumJenny Leary