Ashley House

 

Ashley House

The proposed new build family house replaces an uninhabitable existing dwelling, located in the Green Belt in Burchett’s Green, Buckinghamshire. The intention is for the house is to complement its surrounding context, referencing the local materials and implementing them in a subtle, modern way.

The solid appearance of the ground floor will accommodate the more public spaces; whereas the bedrooms and bathrooms are located on the upper level, which is broken up into two timber clad volumes. Living and dining areas orientate to the south facing rear garden, which leads onto the generous terrace via glass sliding doors. An overhanging roof enables the public living spaces to expand outside and further provides shade for the south facing terrace.

MediumJenny Leary